Situația a ieșit de sub control! Consiliera Maiei Sandu recunoaște că ambulanțele nu mai reușesc să transporte pacienții la spital

Situația epidemiologică din Republica Moldova iese de sub control, iar consecințele vor fi tragice. O recunoaște chiar consiliera Maiei Sandu pe Sănătate, Ala Nemerenco.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, sfetnica președintelui a povestit cum ambulanțele nu mai reușesc să transporte pacienții la spital, iar perioada de așteptare a unei echipe de medici a crescut esențial.

„La această oră, Centrul Moldexpo din Chișinău nu mai primește ambulanțe. Perioada de deplasare a unei ambulanțe medii la o solicitare este deja de câteva ore. Recent m-a sunat cineva cunoscut, alertat că ruda are o saturație cu oxigen deja mai jos de 40% și dau alarma că nu vine ambulanța. (…) Ambulanța îi duce deja la spital direct, în dependență de unde și câte locuri mai sunt. Situația este destul de critică”, a declarat Ala Nemerenco.

Consiliera Maiei Sandu mai spune că în țara noastră a început al doilea val de Coronavirus.

„La noi a început valul doi și noi o să creștem exponențial. Rata de contagiozitate de 1,19 este un indicator foarte prost. Acest indicator ne spune că în următoarele săptămâni vom avea un număr mai mare”, a mai adăugat consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.