Serviciul Vamal informează exportatorii și brokerii vamali

Serviciul Vamal informează, în baza unei notificări oficiale a Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, despre interdicțiile introduse de Federația Rusă la importul mai multor categorii de mărfuri provenite din Ucraina sau care tranzitează teritoriul acesteia. Restricțiile au fost adoptate prin Hotărârea Guvernului Federației Ruse nr. 1716-83 din 29 decembrie 2018, care conține și o anexă cu lista mărfurilor interzise.

Potrivit aceluiași document, este admisă tranzitarea mărfurilor restricționate prin teritoriul Federației Ruse spre țări terțe, cu condiția asigurării posibilității de urmărire a transportării acestora și aplicării, pe compartimentele de marfă a vehiculelor, a sigiliilor, inclusiv a celor ce funcționează în baza tehnologiei Sistemului Global de Navigare prin Satelit „ГЛОНАСС”.

De la 01 ianuarie curent, când au intrat în vigoare interdicțiile, și până în prezent, au fost înregistrate două cazuri de returnare a mărfurilor din Republica Moldova, destinate exportului în Federația Rusă sau în altă țară terță prin tranzitarea teritoriului Rusiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.