Sergiu Sîrbu a spus că Maia Sandu încalcă deliberat nu doar Constituția, ci și legile și regulamentele în vigoare

Sergiu Sîrbu, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, care este membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a fost bruscat și i-a fost interzis accesul la ședința CSS, convocată astăzi de președintele Maia Sandu.

Asta în pofida faptului că a fost invitat la ședință și că legea îl obligă să participe la această întrunire. Argumentul formal care i-a fost invocat, este că Sîrbu ar fi parte al unui conflict de interese, deoarece pe ordinea de zi a ședinței CSS a fost inclus subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Sîrbu s-a arătat mirat de aceste acuzații. De asemenea, el a atras atenția că anume Maia Sandu a votat pentru concesionarea Aeroportului, când era ministru în Guvernul Filat.

„Este un absurd absolut și o inepție de proporții, deoarece conflictul de interese nu se stabilește după cum înțelege Maia Sandu, ci exclusiv conform cap. III din legea nr. 133 cu privire la declararea averii și intereselor personale. Potrivit acestei legi, persoana vizată este obligată să declare conflictul în cazul în care există, pe proprie răspundere, să informeze conducerea, să se abțină de la examinare, de la vot, să se adreseze ANI etc. În cazul meu, fără a demonstra existența acestui, fără niciun act de constatare de la ANI sau alte organe competente”, a mai spus Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a mai adăugat că președintele Maia Sandu încalcă deliberat nu doar Constituția, ci și legile și regulamentele în vigoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.