Șeful statului a explicat de ce Plahotniuc “a invistit” în Pro Moldova 20 milioane de dolari

Președintele Igor Dodon susține că, Vladimir Plahotniuc a investit 20 de milioane de dolari în proiectul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, nu pentru a ceda Guvernul Maiei Sandu sau lui Andrei Năstase, dar pentru a-și subordona din nou Procuratura Generală, Curtea Constituțională și întreg sistemul judecătoresc. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că dacă PAS și PPDA se vor alia cu grupul Candu, rezultatul va fi unul – distrugerea acestor două formațiuni și compromiterea pentru totdeauna a liderilor Maia Sandu și Andrei Năstase.

”Doamna Maia Sandu și Andrei Năstase, uite ce se va întâmpla dacă vă legați cu Candu. Ei vor vota împreună cu voi să dea jos Guvernul Chicu, vor vota Guvernul vostru, pe urmă vor veni la noi să dăm jos Guvernul vostru și vor juca așa cu noi și cu voi, până nu vă vor termina și pe voi și pe noi”, a spus președintele.

Șeful statului susține că lozinca grupului Candu-Șor precum că ei ar lupta contra lui Dodon este doar o momeală pentru Sandu și Năstase.

”Credeți că Candu și Plahorniuc luptă doar cu Dodon. Greșiți amarnic. Lor le trebuie Procuratura Generală, Curtea Constituțională, lor le trebuie justiția ca să-și oprească dosarele furtului miliardului. Credeți că ei au băgat peste 20 de milioane de dolari în proiectul nou Pro Moldova, cumpărând deputați ca să vă dea vouă Guvernul? Domnul Năstase, chiar așa de naiv sunteți? Voi credeți că a vârât 20 de milioane de dolari doar ca să vă voteze tot? Nu! Vă vor juca și pe urmă vă vor distruge. Acesta este scopul”, a menționat Dodon.

Președintele a propus tuturor partidelor antioligarhice din Parlament: PSRM, PDM, PAS și PPDA să-și consolideze eforturile pentru a elibera Parlamentul de bandiți.

”Sumar e vorba de peste 70 de deputați din Parlament, oameni care nu sunt legați cu Plahotniuc. Întrebarea este dacă le dăm voie acestor bandiți să joace și pe dreapta, și pe stânga, și să distrugă și derapa și stânga, pentru că asta își doresc”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, actualul Parlament nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.