Șeful socialiștilor îi cere lui Plahotniuc bani pentru întreținerea partidului și recunoaște că a fost finanat la greu de Moscova

Șeful informal al socialiștilor, Igor Dodon, a confirmat că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia, pentru întreținerea PSRM. Probele se conțin în filmulețul difuzat de Publika TV, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

În convorborea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruși, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită. Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid. Acesta a reprodus discuția la temă cu Kozak:

Dodon: Am datorii față de partid pentru două luni, ce să fac mai departe? 

Kozak: Voi veniți la putere, lasă-l pe Vlad (Plahotniuc) să-ți dea (bani). 

Dodon: Eu ce, trebuie să-l rog pe Plahotniuc? 

Kozak: Nu, o să-i spun eu despre asta.

În continuare, lideru PDM, Vlad Plahotniuc întreabă despre ce sume este vorba, iar Dodon îi spune că de 700-800 de mii de dolari pe lună, dar ar vrea să o majoreze până la 800 de mii – 1 milion pe lună. 
«Sumele sunt mai mari decât cheltuielile pentru întreținerea PDM», îi răspunde Vlad Plahotniuc.
Amintim că, potrivit legii, finanțarea partidelor din Republica Moldova este interzisă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.