Șeful Procuraturii Anticorupție, suspendat din funcție de noul procuror general

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit Procuraturii Generale (PG) controlul de la cele două procuraturi are drept scop verificarea și evaluarea activităților acestor două unități specializate. Potrivit surselor ZdG, în aceste clipe, circa 20 de reprezentanți speciali desemnați ai PG se află la sediul Procuraturii Anticorupție.

În ultima perioadă, Procuratura Anticorupție a anunțat despre efectuarea mai multor investigații în cazuri de interes public, cum ar fi anunțarea în căutare a fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc; aplicarea sechestrului în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită a judecătorului Ion Druță; perchezițiile la domiciliul judecătorului Oleg Sternioală; reținerea fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă; efectuarea a 48 de percheziții la S.A. „Metalferos” și alte companii interpuse, precum și anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale în cazul finanțării din Federația Rusă a Partidului Socialiștilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.