Șef de la Soros, despre incidentul de la poliție, din această dimineață: O provocare și spectacol din partea lui Năstase, un comportament demn de un ofițer de poliție din partea d-lui Pânzari

Victor Munteanu, directorul Departamentului Justiție și Drepturile Omului de la Fundația „Soros Moldova” consideră că ceea ce s-a întâmplat astăzi-dimineață la sediul Direcției de Proctecție a Martorilor a fost „o provocare” din partea lui Andrei Năstase, transmite stiridinmoldova.md cu referire la ziarulnational.md.

Victor Munteanu îi roagă pe cei din noua coaliție să respecte principiile unui stat de drept și legea.


„Am urmărit și eu, ca orice gură cască, felul în care deputatul A. Nastase a venit să-l demită, să-l someze, să-i spună să se ducă acasă șefului IGP, dl Pânzari. Pot să spun doar următoarele: O provocare și spectacol din partea lui Nastase, un comportament demn de un ofițer de poliție din partea dlui Pânzari. Și, nu, NU ȚIN CU URSUL. Dl ministru trebuia să mearga la minister, să fie prezentat ministerului de catre prim-ministru, după care trebuia să emită un ordin de demitere, conform Legii cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului. Vă rog pe toți cei care pretindeți să construiți un stat de drept, citiți art 13 din această lege. Procedura și motivele de demitere a șefului IGP sunt cât se poate de clare. Dl Pânzari a cerut un singur lucru: acte! Nu are A. Nastase niciun drept să-l „someze” pe Pânzari să facă sau să nu facă ceva”, afirmă directorul Departamentului Justiție și Drepturile Omului de la Fundația „Soros Moldova”. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.