Se schimbă condițiile de călătorie în Italia pentru cetățenii R. Moldova

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, de studiu, întoarcerea acasă sau intrarea pe teritoriul național de către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Condițiile de călătorie se schimbă în conformitate cu ordonanța ministrului italian al Sănătății din 22 octombrie. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ambasada R. Moldova în Italia.

Astfel, începând de marți, 26 octombrie 2021, Republica Moldova este exclusă din „lista D”, ceea ce înseamnă că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în R. Moldova, vor putea intra în Italia doar pentru motivele menționate mai sus.

Printre măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Italia se regăsesc:

  • completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat AICI
  • obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului)
  • autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade
  • Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen

Aceste condiții de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie 2021.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.