Scriitor român, despre R.Moldova după aprilie 2009: Un stat total eșuat

După revoluția din aprilie 2009, Republica Moldova s-a transformat într-un stat eșuat. Opinia a fost expusă de către eseistul și scriitorul român, Vasile Ernu, într-o postare pe Facebook.


„Vă mai amintiți de 7 aprilie de la Chișinău? Când a fost învins răul și binele a triumfat? A fost dat jos trecutul – Voronin. La putere au venit ”lupii tineri” – ”proeuropeni”, ”jos corupția”, ”transparență și bună guvernare”. Câtă speranță… În câțiva ani ”lupii tineri” în costume și gargară europeană au prăduit tot – doar aerul a rămas neprivatizat. Jaful secolului – un miliard de euro în câteva nopți. Au făcut praf și bruma de stat rămasă. Acum aproape că nu se mai poate reface nimic după ei – un stat total eșuat”, spune Ernu.

Scriitorul vorbește și despre răzbunarea istoriei.

“Compania iData a publicat ieri un sondaj în care prezintă rezultatele ce țin de viața politică din Moldova. Respondenții au fost întrebați în care perioadă au trăit cel mai bine. Surpriză – poporul zice că epoca Voronin a fost pentru ei cea mai bună și stabilă”, mai scrie Vasile Ernu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.