Sandu nu i-a mulțumit lui Putin și Kozak, pentru că au preferat-o pe ea lui Plahotniuc, i-au luat țara înapoi ca să-i dea ei să o poarte un pic

În discursul său de ieri, lidera PAS, Maia Sandu, a uitat de furtul miliardului, de aşa-zisa fraudare a alegerilor şi nu a spus niciun cuvânt despre relațiile cu Ucraina și România, pentru a nu supăra Rusia. Concluziile se conţin într-un articol publicat astăzi de Ziarul Naţional, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

“Ieri am discutat despre ce a spus și ce nu a spus Maia Sandu pe întuneric, după ce conglomeratul euroasiatic, reciproc avantajos, de deputați a votat unanim să i se dea să poarte republicuța noastră în locul lui Pavel Filip. Uneori e mai important ce nu spui decât ceea ce spui, a spus Georgeta care știe ce spune.

Maia Sandu a tăcut asurzitor despre miliard, nu a mai promis să-l întoarcă iute înapoi. Și e firesc, e froidian, să vrei să întorci cât mai repede o pagină biografică nu prea reușită. Apoi nu pomenești de funie în prezența producătorului de pistoale sau carabine, mai cu seamă că partenera Zina a avut o relație platonică mercantilă cu BEM. Dar și Dodon și-ar fi făcut unele idei preconcepute, prezidentul ei ducând lipsă de finanțe, fiindcă Putin i-a închis robinetul și l-a sfătuit să ceară de la Plahotniuc cele 700-800 de mii de dolari pe care le primea lunar din bugetul oligarhilor ruși. Iar Plahotniuc s-a dovedit a fi parcimonios și a plătit pentru aceasta.

Maia Sandu nu a vorbit nici despre relațiile cu Ucraina și România și e natural, nu a vrut iarăși să-l indispună pe președintele ei Dodon, care așteaptă scrisori de la Cotroceni și Kvartal-95. Numele Rusiei ea nu l-a pronunțat, fiindcă nu vorbești despre funie în prezența psihiatrului care te tratează de inocență. Să sperăm că nu există și un protocol secret.

Maia Sandu nu a pomenit nici despre fraudarea alegerilor, fiindcă dacă PSRM ar fi fost eliminat din cursa electorală din cauza finanțării clandestine transfrontaliere, prin intermediul Galei din Bahamas, acumiștii ar fi trebuit să-și rescrie jurământul de a nu intra cu Dodon și partidul său în alianță formală și informală.

Maia Sandu nu i-a mulțumit lui Putin și Kozak, pentru că au preferat-o pe ea lui Plahotniuc, i-au luat țara înapoi ca să-i dea ei să o poarte un pic. Nu i-a mulțumit din greșeală, fiindcă a avut un lapsus memorial sau nu recunoaște patronajul musculosului kaghebist? Nerecunoștința este un viciu, spunea enigmatic Șeherezada, care știa multe.

Acum stau și mă gândesc că Guvernul lui Pavel Filip și al Maiei Sandu au fost învestite cam la aceeași oră, cu diferența că la Pavel Filip era întuneric afară și luminos în sala Parlamentului, iar la Maia Sandu – lumină afară și întuneric în sală. Oare ce ar însemna asta, în afară de diferența de zodii investiționale?”, se conţine în materialul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.