Sănătatea a peste 100 de copii din Telenești a fost pusă în pericol de către directorul școlii, un candidat PAS la parlamentare

Sănătatea a peste 120 de copii, care își fac studiile la Gimnaziul „A. Moraru” din s. Pistruieni, raionul Telenești, a fost pusă în pericol din cauza managementului defectuos. Se întâmpla în iarna anului 2020, când elevii făceau ore în săli de clasă neîncălzite. Totodată, în școală nu era apă, iar toaleta din interiorul instituției nu funcționa și copiii erau nevoiți să meargă la veceul din curte. Mai mult decât atât, în școală nu existau nici produse de igienă persoanlă.

La 19 februarie 2020, în urma unui control efectua de către reprezentanții direcției de Educație din Telenești, s-a constatat că de la ore lipsesc 73 de copii din 126, care își fac studiile în această școală. Peste 30 de minori s-au adresat la medic din cauza problemelor de sănătate, iar starea celorlalți 40 nu se cunoștea.

Peste o săptămână, autoritățile raionale au mai efectuat un control, în urma căruia au constatat că de la ore lipsesc deja 80 de elevi.

Autoritățile au decis să închidă școala până la remedierea problemelor, iar conducerea instituției risca sancțiuni drastice.

Directorul acestei școli, Aurica Bargan, astăzi este candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele PAS la alegerile. Potrivit declarației de avere și interese personale depusă la CEC, în ultimii doi ani Bargan a primit peste 300 de mii de lei, salariu de director la Gimnaziul „A. Moraru” din s. Pistruieni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.