Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor fi majorate

Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor crește anul viitor, a declarat premierul Ion Chicu. Șeful Guvernului a declarat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 sunt prevăzute cheltuieli pentru majorarea salariilor la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar.

De asemenea, din 01 ianuarie 2021, va urma a doua etapă de majorare a salariilor întregului personal medical din țară.

”Venim și cu majorări de salarii în sectorul bugetar. Aici mă refer la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar. În plus, personalul medical, de la 01 ianuarie, vor avea majorare de salarii de 30%. Este un articol important de cheltuieli din bugetul statului”, a declarat premierul. 

Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. La 01 septembrie, acestea au crescut cu 30%, a doua etapă de majorare, la fel cu 30%, este prevăzută la 01 ianuarie 2021, iar la 01 iulie 2021 salariile tuturor angajaților din sănătate vor crește cu alte 40%. De asemeena, Igor Dodon a anunțat și despre necesitatea dublării salariilor întregului personal din sistemul de educație.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.