Salariile medicilor trebuie dublate în următorii doi ani, afirmă Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a declarat că în următorii doi ani, salariile cadrelor medicale vor fi dublate. Șeful statului a anunțat, în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune, despre lansarea unui program național de revitalizare a sistemului de sănătate.

”O atitudine separată trebuie să fie față de medici, salariul trebuie minim dublat într-un an-doi. Lucrătorul medical trebuie să știe că are aici o anumită garanție. În sistemul medical nu avem tineri. Din cei peste 12 mii de medici și 20 de mii de asistenți medicali, doar 10% sunt tineri”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, în fiecare sat va fi deschis câte un punct medical, iar în spitalele raionale vor fi făcute investiții. De asemenea, urmează să fie deschise câteva spitale cu statut regional.

Președintele susține că Ministerul Sănătății trebuie separat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. O astfel de separare, susține președintele, nu trebuie făcută în timpul pandemiei. Cel mai probabil, se va reveni la două ministere după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.