Sagaidac: În spațiul public moldovenesc au fost teleportați doi agenți odioși ai Kremlinului – Veaceslav Platon și Renato Usatîi, după 7 aprilie 2009

Jurnalista Natalia Morari și ex-liderul, PLDM Vlad Filat au fost implicați, în 2009, într-o operațiune de debarcare a unui guvern legitim, derulată de serviciile secrete de la Moscova. Fostul şef al Secţiei Prevenirea Spălării Banilor de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, scrie, într-o postare pe Facebook, că în urma acțiunilor din aprilie 2009, în spațiul public moldovenesc au fost teleportați doi agenți odioși ai Kremlinului – Veaceslav Platon și Renato Usatîi.

„Să nu fi fost Natasha cu Filat în 2009 și-n ziua de astăzi eram în serviciu diplomatic, dar așa au mințit tinerii și-au dat jos un Guvern absolut legitim, precum că ar fi fost comuniști dar singuri umblă cu secera și ciocanul în frunte. Naivitatea costă foarte scump. Filat apoi a adus cei mai odioși agenți ai Kremlinului în Moldova – Platon și Renat Usatîi”, scrie Sagaidac.

Fostul angajat al Băncii Sociale mai spune că întreaga guvernare a PLDM ar fi fost controlată de servicile rusești, prin intermediu lui Vlad Filat și Eduard Baghirov, așa-zis blogger rus, evadat din Moldova.

„Voronin a fost dat jos de la guvernare de către ruși prin agentura lor pentru că refuzase să semneze planul Kozak, iar Acordul de Asociere oricum ar fi fost semnat pentru că era voință politică de a fi semnat. Filat doar a preluat discuțiile inițiate de guvernul anterior. Încă pe timpul guvernului Voronin indicațiile erau de a încheia Acordul de Asociere ca unica cale de dezvoltare a Moldovei. Dar a aterizat Natasha din Moscova cu fabula ei că avea interdicție în Rusia, împreună cu agentul Filat și Baghirov și-au luat sub control întreaga guvernare prin revoluție”, notează Sergiu Sagaidac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.