“Să emiți o asemenea inepție, trebuie să fii fruntaș PAS!” Reacția lui Chicu, după ce Spînu a declarat că am economisit 100 mln dolari pe gaz


Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că țara noastră a economisit 100 milioane de dolari pentru gazul achitat în perioada rece, datorită contractului negociat cu Gazprom. Afirmație pe care fostul premier, Ion Chicu, o califică drept „inepție” și declară că iarna aceasta comparativ cu cea precedentă, Moldova a achitat pentru gazul rusesc o sumă de cinci ori mai mare.

„Trebuie să ne aduce aminte contextul în care noi am negociat acel contract și acele înțelegeri în ultimele zile – care au permis ca pe timp de iarnă să avem un preț de două ori mai mic decât cel de pe piață și să face economii de 100 de milioane de dolari”, a răspuns Spînu, întrebat dacă „nu ne-am prins singuri în capcană când ne-am asumat angajamentul ca până pe 1 mai să fie realizat auditul la Moldovagaz, înțelegând că aceasta va fi greu”, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

„Iarna aceasta Moldova a plătit Gazpromului de cinci ori mai mulți bani, decât iarna trecută… După toate acestea să emiți o asemenea inepție, trebuie să fii fruntaș PAS. Altcineva, n-ar îndrăznit”, a comentat Chicu referitor la afirmația lui Spînu.

Moldova va cumpăra gaz cu 1193 dolari pentru mia de metri cubi în luna aprilie.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat anterior că nu se discută despre stabilirea unor noi termeni noi pentru auditul la MoldovaGaz. „Companiile internaționale, din nou au ezitat să vină în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița.

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale, la data de 12 ianuarie. Principala entitatea supusă auditului este SA „Moldovagaz”, dar pe lângă aceasta, controlul se va efectua și în cadrul întreprinderilor înrudite acesteia, care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate.

Sursa: unimedia.info

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.