S-au speriat de critici și de proteste! PAS anunță că, de fapt, nu susține un speaker socialist

După ce societatea civilă a criticat votul de ieri al membrilor Biroului Politic al PAS privind susținerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker, mai mulți membri ai partidului au decis să-și argumenteze decizia, transmite stiridinmoldova.md cu referire la tv8.md.

Deputatul Sergiu Litvinenco afirmă că votul a fost pentru un Guvern asumat de Blocul ACUM care să continue aspirațiile proeuropene ale statului și nu pentru speakerul socialist.

„Ca să fie clar pentru toți. Decizia de ieri a CPN PAS nu a fost pentru Președinte al Parlamentului din partea PSRM, dar a fost pentru un Guvern pro-european asumat de ACUM. De asta votul a fost unul covârșitor în sensul susținerii propunerii. După ani buni, există șansa să avem în Republica Moldova un Guvern autentic Pro-european”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Amintim că membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de ieri că își asumă votul pentru Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Partenerii lor politici din cadrul Blocului ACUM urmează să se întrunească astăzi pentru a decide și ei dacă susțin candidatul socialiștilor pentru această funcție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.