S.A. „MoldovaGaz” va fi reorganizată: Cele 12 întreprinderi de distribuţie a gazelor naturale vor fuziona în una singură

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „ModovaGaz”, Vadim Ceban, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că întreprinderea va fi supusă unui plan de reorganizare. Cele 12 întreprinderi de distribuţie a gazelor naturale ale Societăţii pe Acţiuni „MoldovaGaz” vor fuziona în una singură.

„Venim cu un program de reorganizare. Începând cu anul viitor cred că la finele lunii noiembrie va fi adoptată decizia la nivel de organele de conducere al SA „MoldovaGaz” privind iniţierea procedurii de reorganizare, fuzionare a întreprinderilor de distribuţie. Acest lucru ne va ajuta să unificăm toate costurile, respectiv să reducem diferite tarife care sunt foarte multe, să avem doar trei tarife de distribuţie la nivel de o întreprindere. Acest lucru ne va ajuta să centralizăm sursele financiare în cadrul unei întreprinderi respectiv gestionarea managementului inclusiv finainciar-administrativ şi managementului tehnic mai eficient.”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „ModovaGaz”, Vadim Ceban.

Ceban a mai declarat că şi numărul angajaţilor va fi micşorat, astfel MoldovaGaz va economisi mai mulţi bani.

Ieri, ANRE a aprobat preţul la solicitarea companiei MoldovaGaz. Un metru cub de gaz va costa in noiembrie 10 lei şi 26 de bani. Cu TVA, preţul final pentru consumatorii casnici va fi de 11 lei şi 8 bani. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.