S-a decis crearea unui grup de lucru mixt care va seta Planul de acțiuni privind crearea celor 16 platforme industriale

Programul prezidențial de industrializare a țării a trecut la o nouă etapă. În cadrul unei ședințe la Guvern convocată de premierul Ion Chicu s-a decis crearea unui grup de lucru mixt care va seta Planul de acțiuni privind crearea celor 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele din țară. Din acest grup vor face parte specialiștii MEI, Agenției de Investiții, MAEIE, APP.

Şeful Executivului a solicitat urgentarea activităților legate de conectarea zonelor industriale la rețelele de infrastructură și a măsurilor de atragere a investitorilor în aceste regiuni.

”Guvernul a alocat 50 milioane de lei pentru crearea platformelor industriale. La etapa actuală, avem terenurile identificate. Stabiliți planuri de acțiuni pentru pregătirea tehnică a fiecărei platforme industriale, astfel încât să avansăm în lansarea acestor zone”, a spus Chicu.

La ședință a fost evidențiată și importanța implicării active a ambasadorilor Republicii Moldova peste hotare, dar și a diplomaților acreditați în țara noastră în scopul promovării oportunităților platformelor industriale.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat anterior că industrializarea regiunilor presupune crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.