Riscă ani grei de închisoare după și-a abuzat sexual fiul vitreg și și-a maltratat soția

Un bărbat a fost condamnat prin cumul parțial al pedepselor stabilite la 10 ani și 8 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru acțiuni violente cu caracter sexual și violență în familie.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2020-2021, bărbatul, aflând-se la domiciliul său amplasat într-o localitate din centrul țării, având în îngrijire pe fiul său vitreg care nu a împlinit vârsta de 14 ani, “în repetate rânduri amenințându-l cu aplicarea forței fizice, și-a satisfăcut pofta sexuală în formă perversă cu acesta”, transmite Știri.md.

Totodată, bărbatul, în aceeași perioadă, și-a lovit fiul vitreg în diferite părți ale corpului și s-a exprimat cu cuvinte necenzurate în adresa victimei minore. Astfel, băiatul s-a ales cu dureri fizice și suferințe psihologice considerabile.

“De asemenea, bărbatul este învinuit și de faptul că, în perioada anilor 2017-2021, de nenumărate ori a aplicat forța fizică și psihică asupra soției sale, inducând-o într-o sferă psiho-emoțională de frică și profitând de imposibilitatea ultimei de a se apăra, întru demonstrarea supremației sale fizice și intimidarea acesteia, în scopul de a-și impune voința și controlul personal, i-a aplicat multiple lovituri pe diverse părți ale corpului cu mâinile, picioarele și cu o bară metalică, s-a exprimat cu cuvinte necenzurate, astfel victimei prin acțiunile ultimului, i-au fost cauzate dureri fizice și suferințe psihologice.

Menționăm că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. 

În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare”, se arată în comunicatul emis de PG.

Bărbatul vizat s-a aflat în arest preventiv pe tot parcursul efectuării urmăririi penale și judecării cauzei penale.

Potrivit informațiilor, sentința va fi contestată cu apel de către procurori. Astfel, procurorii insistând asupra aplicării unei pedepse mai aspre, sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.