Rezolvarea crizei economice și protecția socială – elementele care trebuie să se regăsească în programul Președintelui, consideră cei mai mulți moldoveni

Depășirea crizei economice și protecția socială sunt principalele elemente care trebuie să prezinte un program de activitate a unui Președinte de țară. Opinia a fost expusă de majoritatea cetățenilor, care a participa la un sondaj de opinie, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Aproape 35 la sută din respondenți au declarat că ieșirea din criza economică trebuie să fie o prioritate pentru viitorul șef al statului. Aproape 32% din cetățeni consideră că protecția socială este foarte importantă și trebuie să se regăsească în programul Președintelui, iar aproape 30% consideră că reforma Justiției trebuie să prezinte un program de activitate.

Cercetările de teren în cadrul sondajului de opinie au fost efectuate în perioada 3 – 7 noiembrie 2020 pe un eșantion de 1177 de respondenți din 81 de localități. Marja de eroare este de 3 %. Comanditarii proiectului sunt Filiala ucraineană de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina și Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.