Revoltă la Bălți// Renato Usatâi, denunțat la Procuratură de deputata Arina Spătaru. Care este motivul

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, a fost denunțat la Procuratura Generală pentru decizia de a majora tariful de transportare a deșeurilor cu 33%, fără a se consulta cu Consiliul Municipal Bălți. Sesizarea a fost făcută de deputata Platformei DA, Arina Spătaru care susține că, astfel,  întreprinderea municipală ÎM DRCD va fi nevoită să transfere în 2021 cu un milion și jumătate de lei mai mult pentru transportarea deșeurilor decât în anul trecut. Aceasta îl suspectează pe primarul de Bălți că ar prejudicia bugetul municipal în urma unei înțelegeri cu un agent economic.

„Am denunțat la Procuratura Generală acțiunile și inacțiunile primarului de Bălți cu privire la majorarea tarifului de transportare a deșeurilor cu 33 la sută, o decizie unilaterală a lui Renato Usatîi a agentului economic SRL ”Țambula-Bilicenii Noi”, fără a fi consultată cu Consiliul Municipal și care reprezintă o încălcare vădită a normelor de drept.

De fapt întreprinderea municipală ÎM DRCD va fi nevoită să transfere în 2021 acestui poligon de deșeuri cu un milion și jumătate de lei mai mult, decât în anul precedent.

La solicitarea locuitorilor municipiului Bălți, am decis să clarific circumstanțele acestor majorări, solicitând de la primar informații mai ample, ca de exemplu:

1. Nota informativă cu avizele comisiilor de specialitate din cadrul primăriei mun. Bălți;

2. Analiza impactului asupra bugetului local și a consumatorului după majorarea tarifului cu 10 lei pentru m3 în favoarea agentului economic.

Copiile documentelor prezentate de către el, cât și lipsa altor documente, imperios de necesare, denotă o înțelegere de grup și depășirea atribuțiilor de serviciu. Acest fapt necesită o investigație de către organul de urmărire penală,” a scris deputata DA pe pagina ei de Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.