Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Retragerea mai multor candidați PAS din cursa demonstrează lipsa de integritate a acestora, spune Țîcu - Știri din Moldova

Retragerea mai multor candidați PAS din cursa demonstrează lipsa de integritate a acestora, spune Țîcu

Lipsa de combativitate în cazul a doi condidați la funcția de deputat de pe lista PAS, care s-au retras din cursă după ce în spațiul public au apărut informații denigratoare la adresa lor, demonstrează că există probleme de integritate. Părerea aparține reprezentanților PUN și Platforma DA.

Discuțiile au apărut după ce ieri, Alexandru Catan, candidatul cu numărul 45 pe lista PAS, s-a retras din cursă după ce în presă au apărut informații despre presupusa implicare a acestuia în scheme cu contrabandă de alcool.

Potrivit liderului PUN, retragerile din ultima perioadă a candidaților din echipa PAS ar fi o dovadă că listele au fost întocmite în pripă, fără aplicarea unui filtru riguros de integritate. Anterior, și jurnalista Nata Albot, candidat pe lista aceluiași partid, s-a retras din cursă, fiind acuzată că ar fi fost prinsă cu substanțe interzise pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Ambele cazuri, Albot și Catan demonstrează lipsă de integritate. Dacă au renunțat atât de ușor, este clar că este o problemă. Partidul și-a asumat lista. Lipsa de combativitate în cazul ambilor este o dovadă că sunt vinovați. Dar fiecare răspunde de lista lui”, a spus Octavian Țîcu în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Reprezentanții Platformei DA nu văd o problemă în retragerile candidaților de pe listă, atât timp cât legislația permite acest lucru, și încurajează investigarea de către presă a activității fiecărui candidat la funcția de deputat.

„Suntem siguri că avem o listă foarte bună, cu oameni verificați în timp, cu oameni care au stat și la proteste și în Parlament. Încurajez societatea civilă și presa să ia la puricat fiecare listă, iar dacă vor fi depistate probleme de integritate, partidul să-și retragă candidatul. De asta, legislația și prevede că poți face modificări în listă cu 7 zile înainte de alegeri”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat 14 concurenți electorali pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Alte 3 dosare sunt în proces de examinare. Potrivit legii, campania electorală începe pentru fiecare formațiune, din momentul înregistrării oficiale la CEC.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.