Responsabil de la Primărie: Ne simțim foarte incomod, când vine mama cu copil și nu putem să le dăm un ajutor. De la Guvern, din donațiile aduse, noi nu am primit nimic

Responsabilii de la Primăria Chișinău critică Guvernul pentru că din toate donațiile oferite de către țări, municipalitatea nu a primit nici măcar un chibrite.

„Noi am primit ajutoare doar de la agenții economici locali. Noi nu am beneficiat de acele ajutoare internaționale care au venit. Ne descurcăm cu greu. Duminică am refuzat vreo 20 de persoane, pentru care nu mai erau produse necesare. Solicitarea noastră este către Guvern, către Ministerul Muncii să livreze ajutor. Nu am primit niciun chibrit de la autoritate centrală, din ajutoarele imense care le-au primit.

Am fost informat de sectorul 6 din București, în urma vizitei pe care am avut-o anterior. Colegii de la sectorul 6 au pregătit și au livrat un camion cu 5 tone de produse și alimente, care a venit cu acel convoi mare din România, care a fost descărcat la depozitul de la Vatra.

Foarte multe lume vine, suntem proactivi. Ne simțim foarte incomod, când vine mama cu copil, când vin femei cu hainele care au pe ei și nu putem să îi ajutor. Avem haine suficiente, la Patria Lukoil le-am sortat și pot fi date”, a declarat Boris Gâlcă.

La rândul său, primarul general Io Ceban a mulțumit pentru toate cele oferite de către partenerii externi. „Important să ajungă la refugiați. Colegii de la relații externe ne spun că au fost devamate donații cu destinație Primăria Chișinău, am mai discutat și cu magazine, astfel, pe o perioadă determinată vom fi asigurați. Provocarea nr. 1 este pentru cei care au adăpostit refugiați, sunt foarte mulți, iar în aceste condiții să îi ajutăm cum putem”, a conchis Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.