Reniță: Maia Sandu pleacă urechea nu la experții noștri constituționali, ci la consilierii de pe malul râului Spree

Rog să apreciați igienizarea mesajului meu de ieri, adresat președintelui țării

Am fost întrebat aseară, dacă nu mi-i rușine, ori chiar am fost acuzat de tupeism, pentru că am îndrăznit să scriu cu litere de-o șchioapă peste un colaj, în care președinta noastră era flancată de un dictator asiatic: „Mă piș pe Constituție!” Cer scuze în fața doamnelor și domnișoarelor mai sensibile, precum și a flăcăilor de rând cu domnii bine educați, care urmăresc politica la televizor. Nu am găsit la moment cuvintele, ori metaforele igienizate pentru a reda lipsa de cultură juridică și politică a Maiei Sandu, care dă iama peste convenții democratice, ori tradiții politice europene, precum dă și cu oiștea în Constituție.

Urmăresc împreună cu alți colegi de ani buni cum face politică Maia Sandu și mă simt cu datoria împlinită, pentru că am semnalat la timp, de rând cu alții, trăsăturile ei deocheate, care au o scuză în cazul unui lider de partid, dar nu sunt deloc justificate pentru un lider național. Nu poate un președinte de țară să umble mereu cu țâfna în nas. Nu are dreptul să pună interesele altor țări mai presus decât ale Patriei (Maia Sandu pleacă urechea nu la experții noștri constituționali, ci la consilierii de pe malul râului Spree). Și nu trebuie să lase barem impresia, că ar fi neloială Constituției, legilor țării, la a cărei cârmă a fost instalată.

De aceea o să rectific puțin mesajul meu de ieri.

Maia Sandu nu s-a pișat, ca o fată toantă și nespălată de la țară, Maia Sandu a scuipat ca un adevărat despot modern în Constituție. Acum întreb pe cei doldora de cultură generală și care și-au afișat un aer de puritani nu din respect față de lege, sau față de cetățeni, ci din atașament fanatic pentru cea, care îi reprezintă: „Acum Vă este mai ușor?” Mie – nu!

Valeriu Reniță

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.