Reglementarea transnistreană, pe agenda discuțiilor dintre Viceprim-ministra pentru Reintegrare Olga Cebotari și Reprezentantul Special al Federației Ruse

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a discutat problematica transnistreană la o întrevedere cu reprezentantul special al Rusiei în procesul de negocieri, Vitali Treapițîn.

Dialogul oficialilor s-a axat pe ultimele evoluții înregistrate în negocierile privind reglementarea transnistreană, nivelul de implementare a înțelegerilor convenite în așa-numitul pachet Berlin plus, schimburi de opinii și de idei.

„De asemenea, la întrevedere a fost remarcată relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale, cu mențiunea că în anul curent au avut loc deja 4 ședințe în acest sens, inclusiv două ședințe ale experților în domeniul sănătății, cu participarea reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății și coordonarea potențialelor acțiuni comune întru organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru”, potrivit sursei.

În cadrul discuției, vicepremierul Olga Cebotari a evidențiat subiectele prioritare pentru Chișinău ce urmează a fi promovate în anul curent.

„În contextul elementelor fixate în Declarația Consiliului Ministerial al OSCE din 04 decembrie 2020, pachetul „Berlin+”, priorităților Președinției în Exercițiu a OSCE și ale Chișinăului, a fost enunțată prezența unei voințe exprese și s-au dat asigurări că vor fi depuse eforturile necesare în vederea sporirii dinamicii din cadrul dialogului Chișinău-Tiraspol și rezolvării operative a dificultățile urgente pe care le înfruntă populația”, se arată în comunicatul de presă.

Întrucât la întrevedere au fost prezenți și șefii delegațiilor în CUC, au fost discutate problemele existente în Zona de Securitate de pe Nistru și aspecte ce țin de asigurarea „unei activități lucrative și productive” a Comisiei Unificate de Control și a Comandamentului Militar Unificat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.