Reforma constituțională este inevitabilă, dacă dorim să evităm blocajele politice, susține Dumitru Pulbere

Membrii Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, își continuă activitatea, în pofida faptului că Maia Sandu a decis dizolvarea acestei structuri.  Despre aceasta a anunțat fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, care a deținut și funcția de președinte al acestei comisii. 

Juristul a declarat, la Accent TV, că echipa din care fac parte constituționaliști de renume continuă să activeze și va propune societății un proiect de reformare a Constituției, astfel ca să fie evitate pe viitor blocajele politice în relațiile Președinte – Guvern – Parlament, precum și la traseismul politic.

”Președintele Dodon a creat, în iunie anul trecut, această comisie care trebuie să propună un proiect de modificare a Constituției. Igor Dodon este printre puținii politicieni care a înțeles că este necesară reforma constituțională pentru a evita blocajele politice.(…) Dacă nu vom veni cu aceste modificări la Constituție, atunci vom asista încă mult timp la crize politice de felul cum avem în prezent”, a declarat Pulbere

Igor Dodon a declarat recent că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă până la capăt. Normele constituționale cu privire la competențele Parlamentului, Guvernului, a președintelui țării necesită ajustarea la cerințele timpului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.