Rectificarea bugetului de stat nu prevede și realocarea surselor pentru compensarea tarifelor majorate la energia electrică, spune Grosu

Rectificarea bugetului de stat, care urmează să fie prezentată de Guvern în aprilie, nu prevede și realocarea surselor pentru compensarea tarifelor majorate la energia electrică. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că, în prezent, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) este în proces de elaborare a unui mecanism de alocare a compensațiilor doar pentru anumite categorii de persoane.

”Ceea ce face acum MMPS este să elaboreze un sistem țintit pentru cei care sunt într-o condiție financiară precară, care au eminent nevoie de ajutorul acesta”, a spus Grosu.

Speakerul nu s-a referit la vreo dată când statul va începe să compenseze facturile la consumul de electricitate, dar a reiterat că guvernarea nu va mai repeta practica de acordare a compensațiilor pentru toată populația, așa cum s-a făcut în cazul gazului natural, când nu s-a ținut cont de bunăstarea financiară a fiecărui beneficiar.

Grosu a menționat că rectificarea din aprilie se va referi la alocarea surselor pentru indexarea pensiilor, suplinirea bugetelor administrațiilor locale și ajutorul pentru agricultori.

Amintim, din aprilie, tarifele la electricitate s-au majorat esențial. Consumatorii deserviți de Premier Energy vor achita pentru un kWh 2,17 lei, față de 1,51 cât a fost până în aprilie. Pentru locuitorii din raioanele de nord tariful a crescut de la 2,04 la 2,51 lei pentru un kWh.

De asemenea, din aprilie, consumatorii plătesc tariful integral de 15,18 pentru un metru cub de gaze, după ce Guvernul a încheiat programul de susținere a populației prevăzut pentru perioada rece.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.