Record de infectări: Orașul Sankt Petersburg impune pașaportul sanitar

Implementarea progresivă a pașaportului sanitar este impusă de autorităţile din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia. Acest lucru a fost decis în urma creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care pandemia de COVID-19 înregistrează o evoluţie explozivă la nivelul întregii ţări, pe fondul unei campanii lente de vaccinare şi al unor restricţii sanitare destul de limitate, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

În Sankt Petersburg, începând de la 1 noiembrie, codurile QR vor fi necesare pentru a avea acces la evenimente sportive sau culturale care reunesc mai mult de 40 de persoane, a anunţat luni pe serviciul de mesagerie online Telegram viceguvernatorul fostei capitale imperiale a Rusiei, Boris Piotrovski.

Codurile QR sunt acordate persoanelor care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 şi celor care au efectuat un test PCR cu rezultat negativ în urmă cu cel mult 72 de ore.

Această măsură va fi extinsă începând de la 15 noiembrie şi pentru piscine, centre de fitness, teatre, cinematografe, muzee şi spectacole de circ, iar de la 1 decembrie se va aplica şi în cazul restaurantelor şi magazinelor din Sankt Petersburg.

Restricțiile nu se vor referi la cafenelele din gări şi aeroporturi, precum şi farmaciile şi magazinele de produse alimentare.

A fost recomandat  totodată tuturor patronilor din Sankt Petersburg să implementeze regimul de muncă la domiciliu pentru angajaţii lor începând din data de 1 noiembrie.

Luni, 18 octombrie, Rusia a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutiv.

Guvernului rus a raportat pentru 18 octombrie, 34.325 de infectări, un nou record de la începutul pandemiei. Tot luni au fost raportate şi 998 de decese asociate COVID-19.

Sâmbătă, 16 octombrie, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 victime. Din acest punct de vedere, Rusia este ţara cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus în Europa.

Din primăvara anului 2020, când a debutat pandemia, Guvernul rus a raportat oficial 224.310 de decese asociate maladiei COVID-19, acesta fiind cel mai mare bilanţ din Europa. Institutul de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, afirmă că numărul deceselor a depăşit în realitate pragul de 400.000.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.