Pușcaș: Hotărârea Curții privind anularea stării de urgență ridică semne de întrebare

Decizia Curții Constituționale (CC) privind anularea stării de urgență este una stranie și lipsită de logică. De această părere este ex-președintele CC, Victor Pușcaș.

“În opinia mea hotărârea CC este stranie. De ce ? CC a declarat neconstituțională Hotărârea Parlamentului Nr.49 din 31.03.2021 de declarare a stării de urgență și invers a recunoscut constituțională Hotărârea Guvernului Nr.43 din 30.03.2021 privind propunerea de a introduce starea de urgență. Poate cineva înțelege această logică ?”, se întreabă constituționalistul.

Totodată, Pușcaș se întreabă de ce Curtea nu a ținut cont de motivele și măsurile aplicabile stării de urgență și n-a observat reglementările legale  privind comportamentul obligatoriu a fiecărei autorități publice.                                                                            

“Nu pot să afirm despre dependența judecătorilor CC față de unele forțe politice pentru că fiecare judecător a depus jurământul că va respecta Constituția.  Însă rezolvarea acestui litigiu, în opinia mea, provoacă semne de întrebare privind profesionalismul autorilor hotărârii pronunțate”, mai spune ex-președintele Curții Constituționale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.