PSRM: Trebuie să formăm o forță politică care să fie capabilă să guverneze profesionist țara

Apelul PSRM pentru unificarea forțelor de stânga nu este o demonstrare a slăbiciunii, ci o acțiune logică și de maturitate politică, a declarat secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea.

Deputatul a menționat, în cadrul unui interviu pentru ”Primul în Moldova”, că astăzi se impune necesitatea unei consolidări maxime a partidelor de stânga pentru a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului, iar PCRM este partenerul de bază pe care socialiștii îl văd în acest bloc.
Deputatul a declarat că PSRM mai negociază și cu alți politicieni de pe eșichierul de stânga și nu este exclus că în lista electorală să apară și alte personalități, care vor ajuta să consolideze cetățenii în jurul blocului de stânga. Potrivit socialistului, acum nu este momentul să fie răvășite supărările din trecut, deoarece ele nu au nicio relevanță pentru țară și cetățeni.
”Trebuie să formăm o forță politică care să fie capabilă să învingă la aceste alegeri, care să fie capabilă să guverneze profesionist țara. Politicienii trebuie să renunțe la ambițiile sale în beneficiul intereselor cetățenilor. Situația nu este ușoară. Sarcina noastră este să asigurăm o guvernare corespunzătoare în țară, o guvernare în interesul cetățenilor. Aceasta înseamnă consolidarea instituțiilor statului, proiecte economice, inovații și tehnologii, industrializare. Avem perspective colosale. S-a schimbat percepția cetățenilor, în 5-6 ani putem ajunge la un consens cu partea stângă a Nistrului și să reunificăm țara. Toate acestea vor aduce beneficii în primul rând cetățenilor”, a spus Batrîncea.
Socialistul susține că acum cel mai important este modelul cum se va merge în alegeri, o echipă reprezentativă și profesionistă, și un rezultat bun.
”Toate coalițiile din ultimii zece ani au înșelat așteptările cetățenilor, oamenii nu mai cred în unirea a 2-4 partide. Noi vrem să propunem o forță politică capabilă să-și asume responsabilitatea. Nu agreăm politicieni de modelul Maiei Sandu, care vor să fie la conducerea țării, dar refuză să-și asume responsabilitatea, care încearcă să-și justifice incompetența prin identificarea unui dușman intern”, a declarat deputatul.
Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că socialiștii vor lua, până miercuri, decizia finală despre formula în care vor participa la alegerile parlamentare anticipate. Dodon a anunțat că PSRM poartă discuții cu PCRM și alte partide.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.