PSRM: Parlamentul țării nu mai trebuie să aibă partide oligarhico-criminale

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă acțiunea de corupere politică, pe care o promovează intens grupările oligarhice cu scopul de a distruge majoritatea parlamentară și a demite Guvernul în plină criză pandemică. Despre aceasta se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

“Frica acestora de un Procuror General independent, care se apropie tot mai mult de beneficiarii reali ai furtului miliardului, dar și intenția Guvernului de a întoarce poporului Aeroportul furat îi face pe aceștia să corupă tot mai mulți politicieni, inclusiv deputați”, se arată în mesajul PSRM.

Totodată, socialiștii spun că se dorește cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

“Cei care distrug majoritatea parlamentară, cumpărând deputații, cei care vor să arunce țara în haos în perioada crizei pandemice prin demiterea Guvernului Chicu, trebuie să-și asume toată responsabilitatea pentru cele ce se vor întâmpla. PSRM reconfirmă dorința de a păstra stabilitate în țară, dar este gata oricând să meargă la alegeri parlamentare anticipate, proces democratic la care cetățeanul își va spune decizia. Parlamentul țării nu mai trebuie să aibă partide oligarhico-criminale. Suntem curioși să vedem, dacă formațiunile PAS și PPDA vor colabora cu grupurile oligarhice din Parlament – Șor și Pro-Moldova, inclusiv pentru demiterea Guvernului Chicu”, se mai arată în mesaj.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.