PSRM, la Curtea Constituțională: Este posibilă organizarea alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare anticipate?

Deputatul  PSRM, Vasile Bolea, a solicitat Curții Constituționale (CC) să interpreteze articolele Legii supreme pentru a spune dacă este posibilă organizarea alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare anticipate. Potrivit socialiștilor, există o decizie a CC din decembrie 2015, care spune că, dacă nu este posibilă numirea unui Guvern în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui, atunci șeful statului poate dizolva Parlamentul și poate convoca alegeri parlamentare anticipate.

Bolea a precizat că PSRM a făcut apel la Curtea Constituțională, deoarece există  forțe politice, care încearcă să destabilizeze situația și să dezlănțuie o criză politică în țară. “Curtea Constituțională, prin prerogativele sale, este o instanță care trebuie să ofere soluții pentru rezolvarea situațiilor critice”, a precizat deputatul.

Potrivit legii, CC are la dispoziție șase luni pentru a se pronunța, dar deputatul Vasile Bolea speră că Înalta Curte va veni cu un răspuns în cel mult o lună.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.