PSRM: Doar dialogul va permite Republicii Moldova să depășească această criză politică și constituțională de proporții

PSRM cheamă partidele parlamentare la dialog, pentru a identifica o soluție privind depășirea crizei politice, în care s-a aprofundat Republica Moldova. Chiar astăzi, PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe discuțiile.

“Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată, cu regret, că din cauza poziției șefului statului, țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă. Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste. Președinția sfidează în mod repetat Legea Supremă a statului, ceea ce nu poate rămâne fără consecințe grave pentru Republica Moldova. Criza în care ne împinge insistent președintele Maia Sandu afectează în mod acut domeniile social și economic, ca urmare, se înrăutățește viața fiecărui cetățean al țării. Aprofundarea și prelungirea perioadei în care Moldova se va afla în totală incertitudine doar vor accentua problemele pentru oameni. Toate acestea vin pe un val nou în creștere de pandemie, care lovește puternic țara noastră.

Totodată, socialiștii îi cer președintelui Maia Sandu și PAS să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale. “Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”, declară socialiștii.

În următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.