PSRM cere procuraturii și SIS să verifice legalitatea finanțării externe a Președinției

Procuratura Generală și SIS vor verifica dacă legal faptul că mai mulți consilieri ai Maiei Sandu sunt plătiți de către o fundație străină și dacă securitatea Republicii Moldova nu este pusă în pericol. Deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, a expediat o sesizare în acest sens către procurorul general Alexandr Stoianoglo și către SIS, transmite stiridinmoldova.md cu referire la sinteza.org.

“Președinția Republicii Moldova este controlată din exterior și acționează în interesele forțelor străine. În presă a apărut un răspuns al șefului Aparatului Prezidențial, Andrei Spînu, care recunoaște că în instituția prezidențială activează mai multe persoane plătite de către o fundație germană, dar care nu sunt angajați ai Președinției. Este cunoscut că cine plătește, acela are interese și dă indicații. Persoanele care nu sunt angajate oficial la Președinție, dar care ocupă birourile publice și au acces la secretele de stat, reprezintă o amenințare directă la adresa securității și suveranității statului. Se mai adaugă și influența lor externă, fapt care este deja o acțiune penală. Informația este tăinuită de către Președinție”, a spus Pascaru.

Recent, Președinția a recunoscut că Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), o fundație germană, finanțează în mod direct și secret consilierii și consultanții Maiei Sandu. Informația a fost ascunsă timp de patru luni și a putut fi obținută de către jurnaliști doar cu implicarea Poliției.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.