Propune naționalizarea Hotelului Național! Ceban:„Dacă ați reușit cu Stadionul Republican, o să reușiți și cu Hotelul Național”

Nu lasă loc de interpretări și oprește manipulearea în privința hotelului Național! Primarul general, Ion Ceban, propune naționalizarea obiectivului de către stat. Decizia vine în urma provocărilor create recent de persoane cointeresate de a denigra imaginea Primăriei Chișinău și de a sustrage opinia publică de la scumpirile care au loc zilnic dar și de la prostiile pe care le îndrugă unii oficiali de la guvernare, a declarat edilul capitalei.

„Această clădire a devenit un joc în mâinile celor care tare își doresc să compromită măcar cumva Primăria Chișinău. Iată ne-am pomenit că Hotelul Național se îngrădește cu un gard improvizat din material, plus mai este închis drumul public fără permisiunea primăriei. Poliția prezentă la fața locului nu a întreprins nimic, când trebuia să intervină îndată. Iar explicația era că gardul se instalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire. Adică acea pânză, era scut și nu putea intra nimeni… Într-un final Primăria a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național”, a specificat Ion Ceban.

În context, edilul capitalei a făcut o adresare publică către guvernare, solicitând naționalizarea Hotelului Național și reabilitarea acestuia, pentru excluderea provocărilor ulterioare.

„Așa cum ați făcut cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternității sau a Stadionului Republican. Să fie clădirea naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs. Iar acolo, să fie dezvoltat în perspectivă un centru de tehnologii Informaționale, centru de soluții inovaționale pentru tineri, pentru cei din diasporă. Sunt sigur că dacă s-a putut cu Stadionul Republican să aplicați norme speciale, se poate și aici. Primăria Chișinău va veni cu sportul necesar în această privință. Un pic nu v-a mers scenariul pe care l-ați pus la cale”, a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.