Proiectul Legii Bugetului pentru anul viitor prevede venituri și cheltuieli mai mari

Proiectul Legii Bugetului pentru anul viitor prevede venituri și cheltuieli mai mari cu peste opt la sută decât în acest an și un deficit de peste şase miliarde de lei, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit documentului, examinat la şedinţa Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, pentru 2020 veniturile vor constitui 44,13 miliarde de lei, cu tot cu rectificări, iar creşterea va fi asigurată din impozite şi taxe.

Totodată, cheltuielile sunt preconizate la peste 50 de miliarde de lei. Deficitul bugetar va constitui 2,7% din PIB.

Tot la şedinţă a fost examinat şi proiectul Politicii Fiscale şi Vamale pentru anul viitor. Documentul prevede că taxa majorată în valoare de de 20 la sută pentru hoteluri, restaurante şi cafenele va rămâne neschimbată. Asta deşi, anterior, reprezentanţii actualului Guvern au criticat fostul cabinet de miniştri pentru majorarea TVA pentru HoReCa de la 10 la 20 la sută. Totodată se propune impozitarea giganților IT precum Facebook sau Google, fapt ce ar putea aduce venituri de 100 de milioane de lei la buget, potrivit secretarului de stat la finanțe, Dorel Noroc.

Proiectul Legii Bugetului de Stat urmează să fie examinat mâine în ședință de Guvern, iar ulterior va fi dezbătut și în plenul Parlamentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.