Proiectul „Clase bilingve francofone” aduce voluntari din Franța în liceele din Moldova

Șase tineri voluntari ai Serviciului Public Francez, care au ajuns recent la Chișinău, vor activa pe durata actualului an de studii în șapte licee din Chișinău, Soroca, Bălți, Ungheni, Orhei, Hâncești și Cahul.

Cei șase tineri fac parte din cadrul proiectului „Clase bilingve francofone”, care sprijină promovarea limbii și culturii franceze și interacțiunea între tineri, transmite Știridinmoldova.md cu referire la jurnaltv.md.

„Acești tineri, care vin în clasele francofone, le permit elevilor să descopere o altă franceză. Nu doar franceza literară pe care ei o învață la școală. Ca reprezentanți ai Franței îi ajută să descopere civilizația și cultura franceză altfel. Leagă niște prietenii frumoase”, a menționat Ghenadie Râbacov, coordonator național al proiectului „Clase bilingve francofone”. 

Voluntarii din Franța spun că au reușit să vadă la Chișinău multe lucruri impresionante. Mai mult, aceștia au mers în școlile unde este predată limba franceză cu un plus de energie. 

„Este foarte importantă prezența francezilor nativi în Republica Moldova, în special în clasele bilingve francofone, pentru că franceza în curând va deveni a doua limbă cea mai predată și cea mai învățată în lume”, afirmă Yves Jego, fost deputat în Franța. 

Proiectul „Clase bilingve francofone” a fost lansat în 1998 și relansat în septembrie 2021. Este susținut de guvernele de la Chișinău și Paris.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.