Proiect PSRM: Data limită de prezentare a declarației pe venit ar putea fi 31 mai

Data limită la care va putea fi prezentată declarația pe venit ar putea fi 31 mai și nu 25 martie. Un proiect de lege care prevede prelungirea termenelor de declarare și achitare a impozitului pe venit anul 2021 pentru persoanele juridice și fizice a fost înregistrat în Parlament de un grup de deputați PSRM.
Potrivit autorilor, ”urmare a consecințelor distructibile a crizei energetice și pandemice asupra persoanelor juridice și fizice, în scopul creării condițiilor favorabile pentru susținerea businessului din Republica Moldova și păstrării locurilor de muncă, evitării presiunilor financiare și fiscale ale statului precum și aplanarea acestora, se propune optimizarea poverii fiscale la impozitul pe venit anul 2021”.
Inițiativa PSRM prevede ca declararea impozitului pe venit de către agenții economici, întreprinzătorii individuali sau gospodăriile țărănești de fermieri care nu au mai mult de 3 salariați pe an și persoanele fizice să se efectueze până la 31 mai, iar achitarea impozitului – până la 31 decembrie.
Totodată, termenul de examinare a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și vamale sau de examinare a contestațiilor fiscale și vamale care a survenit în perioada stării de urgență, declarate la 20 ianuarie 2022, se prelungește până la 30 iunie 2022.
Deputații PSRM mai propun ca și termenul de depunere a dezacordului la actul de control fiscal întocmit în perioada stării de urgență, declarate la 20 ianuarie, se prelungește până la 30 iunie, iar termenul de depunere a contestațiilor aferent deciziilor/acțiunilor Serviciului Fiscal de Stat aduse la cunoștință în perioada stării de urgență declarate se prelungește până la 31 august.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.