Proiect MAI: Cetățenii nu vor avea dreptul să se apropie la o distanță mai mică de doi metri de polițiști

Cetățenii nu vor avea dreptul să se apropie la o distanță mai mică de doi metri de polițiști sau să-i filmeze, atunci când oamenii legii sunt în exercițiul funcțiunii.Uun proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie discutat și avizat, joi, 28 octombrie, la ședința secretarilor generali ai Guvernului.

Potrivit proiectului de modificare a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI, se consideră imixtiune în activitatea polițistului apropierea la o distanță mai mică de 2 metri, fotografierea, înregistrarea video sau audio a acțiunilor funcționarului public cu statut special.

De asemenea, este interzisă ”iluminarea feței sau a altor părți ale corpului polițistului care se află în exercițiul funcțiunii. Totodată, imixtiune se consideră și neconformarea la cerințele legitime ale funcționarului public cu statut special.

În prezent, legea prevede că ” nicio persoană, în afara cadrului de relaţii ierarhice şi competenţe legale, nu are dreptul să intervină în activitatea profesională a funcţionarului public cu statut special”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.