Procuratura Sângerei cere aducerea forțată a lui Cavcaliuc în dosarul „verde de briliant”

Procuratura raionului Sângerei a solicitat consimțământul CEC-ului pentru a-l reține și a-l aduce forțat în fața procurorilor pe Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul “Verde de briliant”. Informația a fost confirmată de Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Reamintim că ieri Cavcaliuc a declarat în cadrul emisiunii ”В центре внимания” de la Publika TV, că săptămâna trecută, într-o clădire de stat s-au întâlnit mai mulți procurori, politicieni și persoane din mediul criminal. Scopul acestei întâlniri a fost găsirea unei căi prin care să nu permită lui Cavcaliuc și Partidului Acasă Construim Europa să participe la alegerile parlamentare anticipate, declară liderul PACE.

Conform lui Cavcaliuc, aceste întâlniri au loc după ce PACE a promis că odată ajuns la guvernare, va băga la pușcărie peste 30 de deputați, miniștri și funcționari publici.

Anterior, Gheorghe Cavcaliuc a declarat într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook că promite să prezinte săptămâna viitoare noi dezvăluiri despre candidații la funcția de deputat.

„Crima organizată controlează astăzi justiția din Republica Moldova și eu voi aduce probe în acest sens. S-au consolidat după ce am vorbit despre 30 de funcționari care au furat la greu și și-au bătut joc de această țară. Ei încearcă orice metodă prin care să mă intimideze, prin care să-mi închidă gura, prin care să mă reducă la tăcere și prin care să nu mai fac dezvăluiri despre ilegalitățile care le-au făcut.”

Conform liderului PACE, unele surse de ale sale spun că funcționarii corupți au ajuns la limita disperării, iar pentru a-i închide gura, aceștia vor încerca să-i fabrice un dosar penal.

„Eu le spun un lucru – Nu faceți eforturi zadarnice. N-o să vă ajute nimic. Pe mine n-o să mă speriați cu procuratura și dosarele voastre falsificate la comandă politică. Eu știu cine sunt, am toată responsabilitatea și orice făcătură de a voastră va ieși la iveală.”

Partidul PACE oucpă prima poziție în buletinul de vot. Dosarul penal “Verde de brilliant” a urmat după ce partidul a dezvăluit zeci de cazuri ale funcționarilor, care s-au vaccinat ilegal, fără rând înaintea medicilor. Totodată, PACE a depus toate materialele acumulate despre aceste ilegalități la Procuratura Generală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.