Procesul de reabilitare a Parcului „La Izvor”. Ceban: În curând vor fi gata terenurile de sport adiacente stadionului pentru fotbal de plajă

Pas cu pas se mișcă lucrurile în capitală. Schimbările care vor avea loc în Parcul „La Izvor” par a fi mari. Astfel, Ceban spune că plaja va fi mai mare și amenajată, puse sisteme de irigare și iluminat, crearea noilor căi de acces, piste pentru bicicliști și alergat, parcare în imediata apropiere, închiderea și securizarea parcului de mașini.

„Deci, explic cum stau lucrurile! Am fost astăzi să inspectez cum decurg lucrurile în procesul de reabilitare a Parcului „La Izvor”. Este foarte important pentru noi ca toate acestea să se desfășoare în timpul stabilit, iar de Ziua Orașului, unele porțiuni ale zonei verzi să fie deja gata. Actualmente se lucrează pe aleea centrală, unde sunt decapate pavelele mari de beton, iar în locul acestora este montat pavaj nou”, a punctat Ceban.

Totodată este construit și havuzul de la intrarea în parc.

Ceban spune că muncitorii instalează sistemele de iluminat public şi irigare. Amenajate sunt şi pistele pentru biciclişti şi aleile pietonale, ce urmează să fie asfaltate.

„În curând vor fi gata terenurile de sport adiacente stadionului pentru fotbal de plajă. Astfel, continuă lucrările de construcție a terenurilor pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness şi locuri de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi publice.

Repet, publice și gratis”, a punctat acesta.

Mai mult, de câteva zile se lucrează la amenajarea plajei din parc, care va fi extinsă. Acolo va fi schimbat nisipul, instalat mobilier urban, cabine de duş şi de schimb.

„Vizavi de Parcul „La Izvor” este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri, destinată vizitatorilor zonei verzi. Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat că locuitorii capitalei au nevoie de spaţii de recreere în aer liber, de aceea vom amenaja mai multe parcuri şi scuaruri din capitală, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în siguranţă”, a precizat Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.