Principalul creditor rus al „Natur Bravo” a făcut o adresare către Președintele R. Moldova, Igor Dodon și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo

Compania rusă „Юг Нефтепродукт” a făcut o adresare către Președintele R. Moldova, Igor Dodon și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo în care se referă la presiunile exercitate de organele de drept din Moldova împotriva reprezentanţilor săi din conducerea companiei „Natur Bravo”, transmite stiridinmoldova.md cu referire la breakingnews.md.

În adresare se menţionează că, dat fiind faptul că „Юг Нефтепродукт” este cel mai mare creditor al „Natur Bravo” (3 mln. de euro și 17 mln. dolari, acordați drept împrumut în 2015 și, respectiv, 2018), a decis să participe la administrarea întreprinderii prin reprezentanţii săi. Însă, ulterior a aflat din presă că reprezentanţilor săi li s-a intentat un dosar penal, ca urmare a unui denunț din partea fostului director și președinte al consiliului de directori al „Natur Bravo”, Evgheny Kheyman și a soției acestuia, Susana Kheyman, calificat de Compania „Юг Нефтепродукт” drept mincinos.

Compania „Юг Нефтепродукт” precizează că e vorba de un dosar penal intentat pe numele directorului Galaev Muhmad, a membrilor conducerii „Natur Bravo”, dar și a partenerului companiei – Sagaev Zaurbek.

„Din informațiile apărute în mass-media din R. Moldova, compania noastră a aflat că se pune o anumită presiune din partea organelor de drept asupra reprezentanților companiei, inclusiv asupra directorului Galaev Muhmad, a membrilor conducerii, dar și a partenerului nostru, acționarului Sagaev Zaourbek. Am depistat că această situație a apărut în urma deschiderii unui dosar penal pe numele responsabililor de la „Natur Bravo”. Dosarul penal a fost deschis în urma declarației fostului președinte al companiei, dar și a fostului director, Evgheny Kheyman și a soției acestuia, Susana Kheyman”, se spune în adresare.

„Юг Нефтепродукт” susţine că informaţiile ce apar în presa din RM la această temă afectează activitatea „Natur Bravo”, îi ponegresc imaginea, dar şi defăimează conducerea.

Compania rusă consideră că reprezentanţii săi au devenit victime ale unei situaţii provocate de fosta conducere în persoana fraţilor Kheyman, care au manipulat cu informaţii false, şi cere implicarea factorilor decizionali pentru ca lucrurile să revină la normal.

De notat că anterior, în presă a apărut o scrisoare a colectivului „Natur Bravo” în care se făcea referinţă la mai multe ilegalităţi comise de fraţii Kheyman în perioada când au fost la conducerea companiei. De asemenea, angajaţii se arătau indignaţi că actualul conducător, Galaev Muhmad şi echipa sa, sunt persecutaţi, după ce au înregistrat rezultate frumoase, pe când precedenta conducere, chiar dacă a comis multiple ilegalităţi, nu e trasă la răspundere.  

În context, de notat este şi faptul că anterior Evgheny Kheyman a fost condamnat în Federația Rusă la 3 ani închisoare pentru escrocherie, cu confiscarea averii. Totodată, în 2018, fraţii Kheyman au fost condamnaţi şi în Republica Moldova pentru escrocherie şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.