Primarul Ion Ceban anunță despre continuarea lucrărilor de curățare a râului Bîc

Curățirea segmentului doi din râul Bîc a început. Astfel, are loc lucrări în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, albia râului va fi adâncită până la cota de un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, pentru a spori viteza de scurgere a apei.

„Intervenția pe acest tronson este parte a celei de-a doua etape de lucrări din cadrul proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”, tronson str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

Lucrările de curăţare a râului Bîc au început acum 2 săptămâni, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, de unde au fost evacuate cca. 8 mii tone de nămol și curățată vegetația din preajmă”, scrie primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul afirmă că lucrările de curățare a albiei râului Bîc sunt executate de către antreprenorul general S.A. Feraru – S, desemnat în bază de concurs în anul 2017, conform contractului de realizare a lucrărilor, de comun cu Î.M. „Direcția construcții capitale”.

Costul lucrărilor este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adâncire a albiei râului Bîc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.