Primarul general, alături de mai mulți colegi, s-au testat astăzi la HIV

Primăria Chișinău s-a alăturat Campaniei „Just Test”, iniţiată de A.O. „Inițiativa Pozitivă”. Primarul general Ion Ceban, alături de mai mulți colegi de-ai săi din Primărie, s-au testat astăzi la HIV.

„Prin exemplul propriu arătam că este important să ne testăm și să prevenim. Astfel astăzi estafeta conform regulilor campaniei lansate, am transmis-o Administrațiilor Publice Locale și Guvernului. Invit fiecare funcționar care dorește, să se testeze pentru a cunoaște statutul HIV. Promovăm o atitudine incluzivă şi tolerantă faţă de persoanele din jur, indiferent de statutul HIV.

Toate acțiunile care le întreprindem, constituie o modalitate de a investi într-un prezent și viitor sigur și sănătos al cetățenilor noștri”, a declarat Ceban.

Amintesc că în anii 2020 și 2021 a fost aprobat Planul Municipal de Acțiuni pentru Prevenirea și Controlul HIV/SIDA, care cuprinde obiective, sarcini și activități specifice de informare și prevenire, precum și indicatori de performanță, cu sprijin financiar de la bugetul municipal.

La etapa actuală, aprobarea Planului municipal pentru anul 2022 este în faza finală, după aceasta va demara elaborarea unui Program municipal pentru o perioadă de 5 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.