Primarul Capitalei: propunerea noastră de a achiziționa 100 de autobuze, a fost respinsă de către CMC

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că dacă Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu se opunea propunerii de procurare a 100 de autobuze noi, astăzi locuitorii municipiului nu se confruntau cu lipsa transportului public de capacitate mare. Potrivit edilului-șef, din cauza sistării activității maxi-taxiurilor, în mai multe zone ale orașului, unde nu există troleibuze și autobuze, oamenii nu au cu se deplasa la serviciu. 

”Asta deoarece propunerea noastră de a achiziționa 100 de autobuze, a fost respinsă de către CMC. Dacă propunerea era acceptată, la începutul lunii iunie puteau fi deja asamblate primele autobuze la Chişinău și urmau să iasă la linie, prioritar în localitățile suburbane”, a spus primarul. 

Edilul a cerut responsabililor din Primărie să identifice zonele din oraş, unde populația a rămas fără transport, pentru a interveni imediat cu soluții.

”Între timp, așteptăm propunerile consilierilor municipali cu privire la achiziționarea de autobuze în Chişinău. Oamenii nu trebuie să sufere pentru că aleșii locali fac politică”, a declarat primarul.

Consilierii municipali din partea fracțiunilor PAS și PPDA au respins, la începutul lunii martie, propunerea Primăriei de a achiziționa din Belarus 100 de autobuze noi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.