Primarul capitalei: Numărul gheretelor din parcuri va fi redus esenţial, iar locaţiile unde vor fi amplasate aceste unităţi de comerţ vor fi aprobate de către CMC

Părerea fiecărui participant contează. O nouă rundă de dezbateri publice asupra Regulamentului privind amplasarea gheretelor și regulamentul licitațiilor în acest sens a avut loc astăzi în regim online.

Potrivit primarului general Ion Ceban, documentul elaborat va fi prezentat în CMC.

„Cert este faptul că numărul gheretelor din parcuri va fi redus esenţial, iar locaţiile unde vor fi amplasate aceste unităţi de comerţ vor fi aprobate de către CMC. Totodată, fiecare loc de comerţ urmează să fie stabilit prin licitaţie, transparent şi corect, iar licenţa agentului economic să fie valabilă 5 ani. Asta pentru a ajuta întreprinzătorul să-şi recupereze investiţia. În acest fel vrem să evităm amplasarea haotică și dezorganizată a gheretelor în spațiile publice din capitală, care afectează aspectul estetic al oraşului”, a declarat edilul.

De precizat este că gheretele care sunt amplasate actualmente în parcuri, vor fi evacuate pe 31 octombrie. Pentru celelalte unităţi de comerţ ambulant de pe străzile capitalei, va fi aplicat noul Regulament de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău.

„Mai nou, lista gheretelor din municipiul Chişinău au fost incluse pe o platformă online în format ArcGIS. Pe hartă sunt indicate pașapoartele gheretelor din cele 5 sectoare ale capitalei, unde este precizat valabilitatea licenţei acestora, denumirea agentului economic care deţine unitatea de comerţ și adresa unde este amplasată”, a punctat Ceban.

Primarul spune că își dorește să îmbunătățească situaţia în ceea ce priveşte desfășurarea activității de comerț în capitală şi să excludă monopolul în acest domeniu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.