Primăria municipiului Chișinău va construi o parcare multietajată în sectorul meșteșugăresc al Pieței Centrale

Parcarea cu mai multe etaje din Piața Centrală din Chișinău, al cărei proiect de construcție va fi în curând pus în discuție publică, va fi proiectată nu numai pentru nevoile pieței, ci și pentru întreaga zonă înconjurătoare. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Ceban a punctat că construcția unui astfel de obiect este rentabilă, deoarece nevoia de locuri de parcare este mare. În plus, în centrul Chișinăului nu există alte locuri pentru construirea unui astfel de obiect.

Vorbind despre modernizarea întreprinderii municipale „Piața Centrală”, primarul capitalei a menționat că în momentul de față se finalizează dezvoltarea unui proiect tehnic pentru executarea lucrărilor. El a vorbit și despre schimbările în bine care au avut loc la această întreprindere municipală după schimbarea conducerii.

„În 2020, plățile către întreprinderea mică „Piața Centrală” au crescut. Aș dori să subliniez că aceste plăți sunt mai mari decât chiar în 2019, când nu a existat încă o pandemie Covid-19. Aceasta înseamnă că nivelul de transparență a crescut în această municipalitate”, a spus Ion Ceban.

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale a fost aprobat de Consiliul municipal în august anul trecut. Se acordă maximum 2 ani pentru implementarea integrală a proiectului. Lucrarea se desfășoară în etape.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.