Primăria Chișinău și UNICEF Moldova vor implementa mai multe programe comune

Primăria Chișinău și UNICEF Moldova vor implementa mai multe programe comune implementate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în urma unei discuții cu Maha Damaj, reprezentant de țară UNICEF.

„Parteneriatul dintre Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova se bucură de o viabilitate și fortificare considerabilă în ultimii 3 ani. Noi ne bucurăm să avem ca partener un asemenea actor puternic care ne oferă suport.

În ultima perioadă, APL Chişinău a semnat cu UNICEF Moldova mai multe documente printre care:

5 martie 2019 semnat un Memorandum de înțelegere între Primăria municipiului Chișinău, UNICEF Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei, în vederea implementării Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2024/2025.

UNICEF Moldova ne-a oferit asistență tehnică pentru implementarea programelor menite să consolideze sistemul de protecție a copilului, sistemul sănătății și a educației, dezvoltării timpurii și segmentul adolescenților și tinerilor.
11 noiembrie 2020, Primăria municipiului Chișinău, UNICEF Moldova și Î.C.S „Premier Energy Distribution” S.A. au semnat un Memorandum de înțelegere în vederea lansării unei campanii de informare continuă a copiilor și adulților cu scopul modelării unui comportament conștient și corect în raport cu instalațiile electrice.

Cu suportul UNICEF Moldova a fost făcută evaluarea funcțională a direcțiilor: DGPDC, DGETS. Ca rezultat a fost realizată reorganizarea acestor direcții, în vederea fortificării și eficientizării lor”, a declarat edilul.

Ceban spune că UNICEF Moldova a oferit suport sub formă de donație pentru îmbunătățirea condițiilor de studii ale copiilor din instituțiile de învățământ municipale.

„Împreună cu Ambasada Republicii Populare Chineze și Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării au donat 678 de computere pentru 126 de instituții de învățământ din municipiu, în valoare totală de 4,17 milioane de lei.
O altă donație sub formă de tehnică de calcul pentru instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău a venit din partea UNICEF Moldova împreună cu Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și MECC.

În vederea gestionării crizei refugiaților din municipiul Chișinău, UNICEF Moldova a oferit suport financiar pentru lansarea inițiativei de susținere și implicare a adolescenților și tinerilor refugiați în municipiul Chișinău, realizat de Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.
Programul are scopul să ofere suport și să implice cca 2000 de adolescenți și tineri refugiați în programele centrelor de tineret din municipiul Chișinău.

Tot cu suportul UNICEF se realizează extinderea reţelei Centrelor de Tineret încă în 2 sectoare ale capitalei.

La moment este în lucru proiectul de decizie cu privire la aprobarea Memorandumului de înțelegere între Consiliul Municipal Chișinău, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cu privire la finanţarea şi implementarea Proiectului „Asigurarea suportului tehnic și financiar pentru consolidarea sistemelor de protecție a copilului și a serviciilor sociale în Chișinău””, a punctat edilul.

Documentul asigură cadrul juridic pentru implementarea proiectelor de asistență tehnică oferite de către UNICEF Moldova pentru consolidarea sistemului de protecție a copilului, sănătății, educației, dezvoltării timpurii, precum și a segmentului adolescenților și tinerilor din municipiul Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.