Primăria Chișinău: circulația în transportul public va fi reluată

Primăria municipiului Chișinău, informează că mâine, 16 martie a.c., transportul public din capitală va funcționa la maximă capacitate. La linie va fi scos tot efectivul de autobuze și troleibuze de care dispunem, transmite stiridinmoldova.md.

Măsura va fi luată pentru ca cetățenii să nu se îmbulzească atât în transport, cât și în stații, dar să păstreze distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane.

De menționat că dimineața transportul public va ieși pe line după graficul obișnuit, după ora 21.00, va fi instituit un regim special. Totodată, traficul rutier va fi monitorizat pe parcursul zilei de luni, iar cum va funcționa în zilele următoare transportul public, se va decide la ședința Comisiei situațiilor excepționale care va avea loc mâine la ora 16.30.

Totodată, ca măsură de protecție împotriva infecției cu Coronavirus de tip nou, șoferii și taxatorii vor purta obligatoriu măști și mănuși, a anunțat primarul general al capitalei.

,,În troleibuze și autobuze am dispus să nu fie depășită capacitatea de 60 de procente încărcătură, iar pentru microbuze, subdiviziunile responsabile au dispus să nu fie mai mult de 10-15 persoane. Rugăm în orice caz de necorespundere, să fie denunțată unitatea de transport, ora și ruta”, a menționat Ion Ceban.

Oamenii legii vor monitoriza strict traficul din municipalitate, iar cei care vor încălca regulile vor fi sancționați.

În context s-a decis ca aparatul primăriei, dar și angajații, inclusiv a direcțiilor și întreprinderilor să lucreze într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu. Muncitorii care vor ieși totuși la serviciu trebuie să fie echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă să fie dozatoare cu dezinfectante.

În următoarele zile primăria Chișinău și marea majoritate a subdiviziunilor, vor funcționa cu ușile închise, inclusiv subdiviziunile Direcției asistență socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistența la domiciliu.

,,Rugăm maximă responsabilitate și conștientizare a situației actuale”, a subliniat primarul general.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.