Primăria a lansat o nouă platformă: Locuitorii din suburbii pot decide ce proiecte vor fi realizate în 2021

Pe noul site suburbii.chisinau.md, lansat de Primăria Chișinău, votul este în plină desfășurare. Astfel, locuitorii din suburbii aleg proiectele cu cea mai mare prioritate pentru implementare în localitățile lor, pentru 2021.

De exemplu, în comuna Bubuieci, majoritatea locuitorilor, aproximativ 50%, au votat pentru transportul către și de la Chișinău. Alte proiecte importante, pentru care cetățenii au votat, sunt renovarea drumului de la capitală la satul Bîc și a drumului de acces către comuna Bubuieci.

Locuitorii municipiului Băcioi consideră repararea sistemului de încălzire, alimentarea cu apă și înlocuirea ferestrelor din liceul Grigore Vieru ca fiind cel mai important proiect, iar aproximativ 40% dintre locuitorii satului au susținut acest punct. În plus, 19% dintre cetățeni au votat pentru transportul care circulă din comună spre capitală și înapoi și 14% – pentru construirea unui parc în centrul orașului Băcioi.

 În orașul Cricova, următoarele puncte s-au dovedit a fi de cea mai mare prioritate: transportul la Chișinău și construirea rețelelor de canalizare în perimetrul străzilor Pachii, Frunze, Miorița, Minerilor, Livezilor, Hașdeu.

Reamintim că, ieri, primarul general Ion Ceban a anunțat lansarea unui nou site suburbii.chisinau.md, menționând că, prin intermediul acestei platforme online, autoritățile locale vor să colecteze opiniile locuitorilor din suburbii cu privire la investițiile care trebuie făcute în localitățile lor.

„Opinia cetățenilor este foarte importantă atunci când vine vorba de proiecte care sunt implementate direct în satul lor cu sprijin financiar de la bugetul municipal”, a spus Ceban.

Site-ul oferă, de asemenea, un raport privind proiectele implementate în suburbii în 2020.

Este demn de remarcat faptul că Primăria Chișinău a sprijinit în 2020 multe proiecte de infrastructură implementate în 18 suburbii cu finanțare de la bugetul municipal în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de lei. Aceasta este cea mai mare sumă alocată până în prezent pentru dezvoltarea proiectelor din suburbii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.